OMP Autóház

4002, Debrecen, Balmazújvárosi út 38.

Telefon: 52/503-510

Volvo Vision 2020

2016.02.24.

„Célkitűzésünk, hogy 2020-ra nullára csökkentsük az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát.”

 Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója

Nullára törekedve

A közlekedési balesetben életét vesztő vagy súlyos sérülést elszenvedő személyek számának nullára csökkentése igen merész célkitűzés, ám mi pont ezt szeretnénk elérni. A Volvo Cars filozófiájának meghatározó eleme az emberi élet óvása, és a Vision 2020 célkitűzés pontosan erről szól.

 

A tudás a kulcs

Folyamatos tanulás és innováció révén véget kívánunk vetni a halálos kimenetelű és a súlyos sérüléssel járó közúti baleseteknek. Módszereink egyediek és távlatiak; kidolgozásuk során az alapos kutatást, a számítógépes szimulációkat és a több ezer töréstesztet valós ütközésekből nyert adatokkal ötvöztük, így váltunk a világ első számú balesetbiztonsági szakértőivé.

Életmentő technológia

Az autóipar legfontosabb biztonságtechnológiai újításai közül több (köztük a hárompontos biztonsági öv) a Volvo nevéhez fűződik; ezek több mint egymillió ember életét mentették meg. És messze még a vége. Autóink tele vannak olyan fejlett funkciókkal, amelyek révén közelebb kerülhetünk a Vision 2020 célkitűzés megvalósításához. Folyamatosan új technológiákon dolgozunk, hogy a jövőben még biztonságosabbak lehessenek autóink.