A KIA MOTORS A 69. HELYRE JÖTT FEL A 2016-OS INTERBRAND BEST GLOBAL BRANDS FELMÉRÉSEN

A KIA MOTORS A 69. HELYRE JÖTT FEL A 2016-OS INTERBRAND BEST GLOBAL BRANDS FELMÉRÉSEN

A Kia márkaértéke 12 százalékkal, 6.3 milliárd dollárra emelkedett
A vállalat értéke 2006 óta hétszeresére nőtt
A Kia a 74. helyről öt helyet lépett előre a Best Global Brands listáján

A Kia Motors márka összértéke a múlt év folyamán 12 százalékkal nőtt az Interbrand, a világ 100 legjobb márkáját felsorakoztató exkluzív listája alapján. A 2016. október 5-én kiadott tanulmány szerint a Kia öt helyet előrelépve jelenleg a világ 69. legértékesebb márkája. A koreai gyártó becsült márkaértéke a 2015-ös 5,7 milliárd USA dollárról 2016-ra 6,3 milliárd dollárra emelkedett. Ez hétszeres (603 százalékos) növekedést jelent 2006 óta, amikor a márka a dizájnközpontú menedzsmentet jelölte meg a vállalat jövőbeli növekedésének kulcsfontosságú stratégiájaként.

“A Kia márkaértékének örömteli emelkedése a gazdasági bizonytalanság és több régióban mutatkozó autópiaci stagnálás ellenére tisztán jelzi az egész vállalatra kiterjedő erőfeszítést, hogy a márka erejének következetes és folyamatos növekedését biztosítsa. Az eredmény további motivációt jelent számunkra küldetésünkben, hogy a legkívánatosabb autómárkává váljunk a vásárlók szemében.” – mondta Charles Suh, a vállalat piackutatási részlegének alelnöke.

Mike Rocha, az Interbrand márkaértékelési igazgatója a következőket nyilatkozta: „A Kia márkaértékének lenyűgöző növekedése az elmúlt évek folyamán közvetlen eredménye a fogyasztók egyre erősödő ragaszkodásának a Kia terméksorozat kiemelkedően vonzó formaterveihez, illetve szolgáltatásaihoz, valamint a nemzetközi kommunikációs tevékenységek iránti elkötelezettségüknek, amelyek központi szerepet játszanak a márka arculatának fejlesztésében. A Kia márka szereplését az európai piacon leginkább erős SUV-jelenlét, valamint vonzó fogyasztói online és offline kommunikációs programok jellemzik.”

Dinamizmus, határozott arculat, megbízhatóság – íme, a Kia márka fő jellemzői

A számottevő – és folyamatos – növekedés annak az egész vállalatra kiterjedő erőfeszítésnek az eredménye, amely a márka erősítésére, valamint arra irányul, hogy még inkább előmozdítsa a vásárlók érzelmi kötődését a Kiához és annak termékeihez. A 2012-ben indított „A Different Beat” („Egy más ütem”) globális kampány a vállalat autóinak dinamikus, megbízható és jellegzetes sajátosságait hangsúlyozta.

Talán az elmúlt 12 hónapban a legfontosabb eredménynek tekinthető a Kia első helyre sorolása a 2016-os Egyesült Államokbeli J.D. Power Initial Quality Study minőségi felmérésen. Az összes többi autógyártó elé sorolás jelzi, hogy 27 év után ez az első alkalom, hogy nem prémium márka vitte a pálmát az új járművek minőségét összehasonlító teljesítményértékelésen. A Kia ez évi rangelső helyezése a Sportage kompakt crossover és a Soul városi crossover kategóriagyőztes szereplésének volt köszönhető. A J.D. Power emellett a harmadik helyre rangsorolta a Kiát a nem prémium autógyártók mezőnyében az Autóipari Teljesítmény, Kivitelezés és Kialakítás (Automotive Performance, Execution and Layout – APEAL) új autókra vonatkozó Egyesült Államokbeli ügyfél-elégedettségi felmérésen.

A Kia formatervezési kiválóságának elismerése tovább folytatódott 2016-ban a vadonatúj Sportage és az Optima szedán befolyásos „red dot” és „iF” díjaival. Egyéb új termékek és technológiák tovább növelték a márka imidzsét, élen a Niro hibrid és az új Cadenza piacra dobásával. A 2016-os Consumer Electronics Show (CES) szórakoztató-elektronikai kiállításon a Kia megismertette elképzeléseit jövőbeli autonóm vezetéstechnológiáira vonatkozóan és bejelentette az új „DRIVE WISE” almárkát, azaz a Kia filozófiáját megtestesítő intelligens és biztonságos gépkocsik jövőbeli gyártását fejlett vezetőtámogató rendszerek (Advanced Driver Assistance Systems – ADAS) alkalmazásával.

A vállalat „GT”-modellsorozatának bővítése – nagyteljesítményű turbófeltöltős motorokkal, sportos felfüggesztésekkel, teljesítményre alapozott formatervvel – tovább fokozza a Kia márka vonzerejét és dinamizmusát.

A vállalat termékskálájának folyamatos bővülése és a járművek egyre növekvő képességei mellett a világ legrangosabb sporteseményeinek hivatalos támogatása tovább népszerűsíti a Kia márkát. A FIFA, az UEFA, az NBA, az LPGA és az Australian Open szponzorálása gazdag lehetőséget kínál a vállalat számára, hogy világszerte elkötelezze szívükben fiatal vásárlóit.

 

Interbrand Best Global Brands

Az Interbrand 17. éves Best Global Brands tanulmánya a világ legértékesebb 100 márkáját határozza meg, több szempontból elemezve egy márka erejének jótékony hatását – kezdve a vásárlók elvárásainak teljesítésétől a nagyobb gazdasági érték előteremtéséig. Az Interbrand metodikája volt a legelső ISO-tanúsítvánnyal rendelkező márkaértékelési módszer. A rangsorolás olyan főbb jellemzők kombinációján alapul, amelyek mindegyike hozzájárul a márka kumulatív értékéhez: a márkát hordozó termékek és szolgáltatások pénzügyi teljesítménye, a szerep, melyet a márka a vásárló választásának befolyásolásában játszik, valamint annak mértéke, hogy a márka ereje mennyire biztosít prémium árképzést illetve biztos üzleti hasznot a vállalat számára.