Bemutatkozik a Citroën új ëlektromos kisbusza, az ë-SpaceTourer

Bemutatkozik a Citroën új ëlektromos kisbusza, az ë-SpaceTourer

Bemutatkozik a Citroën új ëlektromos kisbusza, az ë-SpaceTourer

MODERN, SOKOLDALÚ KISBUSZ ËLEKTROMOS FORMÁBAN

A SpaceTourer egy 6–9 személy szállítására alkalmas kisbusz, mely kényelem, sokoldalúság és design tekintetében nem ismer kompromisszumot. A korszerű technológiákkal felszerelt, karakteres egyéniségű, sportos megjelenésű és kifejezetten dinamikus viselkedésű modell egy jelentős változáson átesett kategória modern felfogását tükrözi.

A letisztult vonalakkal dolgozó, minden agresszivitástól mentes, kiérlelt design magabiztos megjelenést kölcsönöz a járműnek. A SpaceTourer stílusa egyszerre energikus és megnyugtató. A magas orr-rész, melynek köszönhetően jól be lehet látni az utat, egyben a jármű karakterét is meghatározza.

A SpaceTourer a szabadság és a közös kalandozások szimbóluma. Helykínálat, praktikum és fedélzeti kényelem tekintetében a Citroën szaktudásának legjavát nyújtja. Az EMP2 moduláris platformra épült modell az összes használati módhoz igazodó, optimális felépítéssel rendelkezik, mely nagyobb helykínálatot, tágasabb csomagtartót és könnyebb vezethetőséget biztosít. A háromféle választható hosszúságban (XS: 4,60 m – M: 4,95 m – XL: 5,30 m), készülő modell – melyek közül az XS változat egyedülálló a piacon – ideális útitárs mind a vidéki, mind a városi közlekedésben. 1,90 m-es magasságával könnyen be tud hajtani a parkolóházakba. A lábbal nyitható oldalsó tolóajtók, a nyitható hátsó ablak és a számtalan rakodóhely mind a jármű funkcionális kialakítását példázza.

A SpaceTourert egyedülálló menetkényelem jellemzi, mely a Citroënnél megszokott futómű-beállításoknak is köszönhető dinamikus tulajdonságokban és a kiváló hangszigetelésben jut kifejeződésre. Nagyfokú biztonságot nyújt a mindennapi életet megkönnyítő 15 hasznos technológia, köztük a head-up display, a Citroën Connect Nav 3D online navigációs rendszer, az Active Safety Brake, a kibővített táblafelismerő rendszer és az adatív fényszóró.

A modern, sokoldalú kisbusz mindazon célcsoportok igényeit kielégíti, akik számára a mozgás szabadsága és a személyszállítás a legfontosabb szempont. A SpaceTourer tisztán elektromos változata a kényelmes használatra és környezettudatos, gazdaságos vezetésre vágyó vállalati ügyfelek, közösségek és magánszemélyek elvárásainak egyaránt megfelel. Az ë-SpaceTourer – 100% ëlektromos semmilyen tekintetben nem marad el a hagyományos változattól, és az említett csoportok autós tapasztalataiból kiindulva adekvát választ ad az igényeikre.

Az ë-SpaceTourer – 100% ëlektromos a Citroën „Inspired by You All” névre hallgató villamosítási stratégiájába illeszkedik, melynek keretében 2020-ban az egyes szegmensek kívánalmaihoz igazodva, a nagy tömegek számára is elérhető formában 6 modell elektromos változata látta meg a napvilágot.

 

AZ INTENZÍV ÉLMÉNYEK JEGYÉBEN 

A Citroën tervezte ë-SpaceTourerrel könnyű az élet. Az autó a szegmensben egyedülálló módon kétféle hatótávolsággal rendelhető, így még jobban meg tud felelni a különböző mobilitási igényeknek. Töltése is egyszerű, függetlenül attól, hogy az otthoni vagy a munkahelyi hálózatra, Wallbox típusú gyorstöltőegységre vagy szupergyors töltést lehetővé tevő nyilvános töltőoszlopra csatlakoztatjuk. A kapcsolódási szolgáltatások az utazások kezelésében bizonyulnak hasznosnak. A könnyű és élvezetes vezetést nyújtó, ultrakényelmes ë-SpaceTourer – 100% ëlektromos semmiben sem marad el a hagyományos változattól.

Az ë-SpaceTourer az intenzív közös élményeket keresők hűséges társa, a vállalkozók (transzferbuszok, taxik stb.), közösségek, cégek, klubok, egyesületek, családok és baráti társaságok szükségleteinek pedig különösen jól megfelel. A legtöbb utazáshoz elegendő hatótávolságot, egyedülálló menetkényelmet és garantáltan alacsony fenntartási költséget kínál, ráadásul szabad behajtást enged a városok zéró kibocsátású zónáiba.

A ë-SpaceTourer megkülönböztető jegyei:
– nulla CO2-kibocsátás, nulla zaj, nulla vibráció, nulla stressz,
– az elektromos hajtás biztosította élvezetes vezetés: azonnal rendelkezésre álló nyomaték, sebességváltások nélküli, zökkenőmentes vezetés,
– stresszmentes használat: szabad közlekedés és problémamentes behajtás a korlátozott vagy zéró CO2-
kibocsátású zónákba,
– az utastér előfűtése/-hűtése funkció, melynek köszönhetően már beszállást megelőzően beprogramozható és
vezérelhető a fűtőrendszer és a klímaberendezés működése. A funkció beprogramozása a My Citroën alkalmazásban vagy az érintőképernyőn keresztül, a Connect Nav szolgáltatás segítségével történik. A funkció használatával az akkumulátor töltésszintje is jobban kontrollálható, hiszen az energiaigényes műveletre még a gépjármű töltése közben kerül sor. Arról nem is beszélve, hogy beszálláskor már biztosított a kívánt fedélzeti kényelem.

RÉSZLETES KÍNÁLAT ÉS ALKALMAZOTT TECHNOLÓGIÁK

Az ë-SpaceTourer összesen 4 változatban rendelhető, ebből 2 magánszemélyek, 2 céges ügyfelek számára készült.
– A SpaceTourer Feel (háromféle hosszméretben) és a SpaceTourer Shine (M és XL méretben) 8, 7 vagy az opciós 5 üléses kialakításban rendelhető. Ezek a változatok elsősorban a nagyobb családok és azok számára készültek, akik szeretnek a barátaikkal együtt utazni. Belső terük a síneken csúsztatható üléseknek köszönhetően tetszés szerint variálható, hogy optimális csomagtartó-térfogat, illetve nagyobb lábtér álljon rendelkezésére azoknak, akik igénylik. Állítható háttámlájú üléseik egy mozdulattal asztalka helyzetbe dönthetők (az utasülés, valamint a 2. és 3. üléssor ülései), így a szabadidős tevékenységhez vagy az otthon berendezéséhez szükséges nagyobb terjedelmű tárgyak szállítása sem okoz gondot.

SpaceTourer Business: háromféle hosszúságban és 5–9 üléses kialakításban kapható. Ez az elegáns stílusú változat főleg személyszállító vállalkozók részére készült (szállodai transzferbuszok, taxik stb.). Mivel az ülések száma és a felszereltség igény szerint alakítható ki, a jármű szinte teljes egészében személyre szabható. Továbbá, a SpaceTourer Business Lounge kétféle (M és XL) hosszúságban és 6 vagy 7 üléses (az utóbbi opció) kialakításban választható. A menetiránynak háttal elhelyezett, különálló bőrülésekkel (a 2. üléssorban), az eltolható és összecsukható asztallal, valamint a bizalmasabb légkört biztosító sötétített hátsó ablaküvegekkel a jármű a használatától függően igazi „mobil irodává vagy szalonná” alakítható. Ez a változat elsősorban profi szállítási feladatok ellátására szolgál (sofőrrel együtt bérelt gépkocsik, VIP személyszállítás stb.).

Az ë-SpaceTourerrel a C5 Aircross Hybrid SUV, az Ami és az ë-Jumpy modellekkel megkezdett elektromos offenzíváját folytatja a Citroën. Az új modell várhatóan 2020 végén érkezik a kereskedésekbe.

További információért keressen fel minket:
telefon: 52/503-510
fax: 52/503-511
e-mail: ertekesites@citroenorban.hu