Még színesebb egyéniség, még nagyobb kényelem – Az új Citroën C3

Még színesebb egyéniség, még nagyobb kényelem – Az új Citroën C3

Még színesebb egyéniség, még nagyobb kényelem - Az új Citroën C3

A Citroën bestsellere, a karizmatikus és vonzó C3, mely 2019. december végén ott volt az 5 legkeresettebb B kategóriás európai modell között és a harmadik legnépszerűbb autónak bizonyult Franciaországban, folytatja az előretörést a szegmensében. Az erős versenyre válaszul olyan jellemzőire erősít rá, mint az egyedi design, a színes személyiség és a Citroën modellekre jellemző nagyfokú kényelem. A modell, amely 2016-ban új lendületet adott a márkának, azóta több mint 750 000 ügyfelet hódított meg szerte a világon. Az „Inspired by You” filozófiát tökéletesen megtestesítő sikeres C3 a pörgős életet élő, kreatív és optimista városi és elővárosi fiatalokat megcélozva folytatja piaci terjeszkedését. De a cégek számára is vonzó marad: a professzionális ügyfelek körében 2019-ben 12,6%-kal nőttek az eladásai (személy- és tehergépkocsik vegyesen).

EGYEDI SZILUETT

A harmadik generációs Citroën C3 olyan sokoldalú városi autó, melybe tipikusan első látásra beleszeret az ember. Számos ütőkártyával rendelkezik, így nem csoda, hogy bevezetése óta világszinten több mint 750 000 példány kelt el belőle. Ez az ezer közül is felismerhető modell, mely 2016-tól meghatározta a jelenlegi modellválaszték (SUV C3 Aircross, C4 Cactus, Berlingo és SUV C5 Aircross) stílusjegyeit, 2020-ban megújul. A C3 személyében egy különleges karakterű, rendhagyó grafikai jegyekkel büszkélkedő, igazán egyedi felépítésű modellt üdvözölhetünk egy jobbára sztereotip megoldások jellemezte piacon.

ÚJ ORR-RÉSZ

Az új Citroën C3 megújult frontrésze új korszakot jelez a Citroën stílusában.

Az első pillantásra szembetűnő új frontrészt közvetlenül a 2016-os párizsi autószalonon bemutatott CXPERIENCE tanulmányautó ihlette. A merész kialakításnak köszönhetően megváltozott a C3 tekintete és határozottabb lett a személyisége. A jellegzetes Citroën világítótestek ráirányítják a figyelmet a magas motorháztetőre. Legfelül a krómozott márkaemblémából kiinduló dupla krómcsík a jármű szélességét hangsúlyozva egészen a LED-es nappali menetfény lámpákig húzódik (változattól függően). Alattuk a változattól függetlenül LED-es technológiájú, high-tech fényszórók is megújultak. Alul a ködfényszórókat üde színfoltként színes betétek keretezik.

A C oszlopot díszítő új dekorelemek, (melyek formája az Airbump®-kapszulákéra emlékeztet) az egységes grafikai stílust erősítik, és karakteresebbé teszik az autó profilját.

A hátsó rész letisztult felületén kiválóan érvényesülnek az igényes, 3D hatású, high-tech hátsó lámpák. A csomagtérajtó közepén a krómmal szegélyezett fényes fekete márkaembléma hátulnézetből kifejezetten modern megjelenést biztosít az autónak.

KARAKTERESEBB KÜLSŐ

Az új Citroën C3 az eddiginél is dinamikusabb és határozottabb külsővel rendelkezik. Harmonikus sziluettje mögött robusztusabb vonások húzódnak meg. Az erőteljes grafikus elemekkel kiemelt sportosabb formák dinamikusabb fellépést eredményeztek:

– A magas, vízszintes frontrész karizmatikus, magabiztos megjelenést kölcsönöz a mindössze 3,99 m hosszú új C3-nak. Profilból a hangsúly a fekete szélvédőkeret tartotta lebegő tetőn van, míg a vízszintes ablakperemek a megemelt motorháztető vonalát követik.

– A jellegzetes oldalsó Airbump®-betétek (változattól függően) a karosszéria védelme mellett a stílusosabb megjelenésben is szerepet játszanak. A három domború elemből álló betétek most újratervezett formában az ajtók alsó részét védik, és az ügyfél által választott színcsomagnak megfelelően egy helyen színes keretezés díszíti őket.

– Az új C3 a piac legnagyobb – bizonyos változatokon akár 640 mm átmérőjű – kerekein magabiztosan uralja az utat. A nagyméretű kerekek az egyedi karaktert erősítik, és az oldalmagasság megőrzésével egyben a kényelmet is növelik.

– Műanyag sárvédőív és küszöbborítás (kiviteli szinttől függően): a hangsúlyosan széles kerékdobok kiemelik a tekintélyes első és hátsó sárvédőket, és energikusabb megjelenést eredményeznek. Alul az anyagukban színezett robusztus lökhárítók pedig növelik a biztonságérzetet.

KIBŐVÜLT SZEMÉLYRE SZABÁSI KÍNÁLAT

A 2016-os C3 volt az első olyan alsókategóriás autó, amelyik ennyire komplett és egységes személyre szabási kínálattal rendelkezett. Ez a többi Citroën modell pozicionálását is erősen meghatározta. Az új C3 most tovább növeli az egyéni kialakítás lehetőségeit.

Az „Inspired By You” jelmondatnak megfelelően a személyre szabási opciók segítségével mindenki szabadon kifejezheti saját egyéniségét és stílusát. Választhatunk a szolidabb vagy a trendibb megjelenés között, a klasszikusabb karosszériaárnyalatokat kontrasztos tetőszínnel és/vagy különböző dekorelemekkel dobhatjuk fel. A visszapillantó tükrök és a C oszlop matricája a tetőszínével harmonizálnak, és ezzel egységes, ugyanakkor karakteres hatást keltenek. Az egyes színcsomagok elemei az Airbump®-betéteken és a ködfényszórók körül jelennek meg.

AKÁR 97 KÜLSŐ KOMBINÁCIÓ

A korszellemnek és az „Inspired by You” jelmondatnak megfelelően a sokszorosára bővült a robusztus limuzin személyre szabási kínálata. A külső kombinációk száma 36-ról 97-re nőtt, ami még modernebb és vonzóbb termékpalettát eredményezett, lehetővé téve, hogy minden ügyfél a maga képére formálja az autóját. Ez a bravúr az új karosszériaszíneknek, az új kétszínű opcióknak (mely a tetőt, a tükörházakat és a C oszlop díszítését érinti), a ködfényszórók és az Airbump®-betétek körül megjelenő újabb színfoltoknak, valamint a tetőt díszítő új egyedi dekormatricának köszönhető.

Röviden az új C3 az alábbiakkal éri el, hogy továbbra is a szegmens legtöbb személyre szabási lehetőséget kínáló modellje legyen:

– 7 karosszériaszín: a korábbiak (Perla Nera fekete, Artense szürke, Platinaszürke, Homokszín, Hófehér) mellett 2 új árnyalat: ragyogó Elixir vörös és Spring Blue.

– 4 színcsomag a ködfényszórók és az Airbump®-elemek környékét díszítő színfoltokkal. A fekete, a fehér és a piros mellett új árnyalat az Emerald

– 4 tetőszín, köztük a trendi új Emarald (az opálfehér, a fekete és a ralipiros mellett). A tető színe megegyezik a tükörházakéval és a C oszlop díszítésével.

– 3 tetőmatrica a tetőn és a C oszlopon elhelyezett matricák formájában újabb grafikus témák bevezetésével (Piros, Techwood, Emerald).

Az új Citroën C3 változattól függően új 16” keréktárcsával szerelhető fel, amitől oldalnézetből még karakteresebbnek hat a jármű.  A 16” Matrix és a 17” Vector alumínumfelni mellett egy opciós gyémántcsiszolt, kéttónusú fekete 16’’ Hellix keréktárcsa is szerepel a kínálatban.

KÉNYELEM ÉS KORSZERŰ FUNKCIÓK

Az új C3 tervezői kényelem tekintetében sem ismertek kompromisszumot, és a Citroën Advanced Comfort® program következetes megvalósítására törekedtek. Ettől a népszerű modell még vonzóbb lett, és volánjánál még inkább otthon érezhetjük magunkat.

Az 5 férőhelyes új C3 igazi élettér, mely korábbi ütőkártyáit megőrizve most még nagyobb kényelmet kínál.

KÉNYELEM: BEST IN CLASS FELFÜGGESZTÉS

A fürge, kompakt (mindössze 3,99 m hosszú) és sokoldalú ötajtós modell tervezői nagy gondot fordítottak a felfüggesztés kényelmére (ami példaértékű a szegmensben) és a hangszigetelésre. Az eredmény kiváló akusztikai komfort és tipikus Citroënes vezetési jellemzők. Az új C3-ban a világ zajától távol, mintegy védőburokban érezhetjük magunkat.

ÚJ ADVANCED COMFORT ÜLÉSEK

Az a terület, ahol az új C3 leginkább kimagaslik, a Citroën nevével összeforrt kényelem. A különös gonddal tervezett, széles, nagy üléseknek köszönhetően a kényelem új dimenziója tárul fel. Akárcsak a C5 Aircross SUV és a C4 Cactus, az új C3 is a Citroënnél már hagyománynak számító, innovatív Advanced Comfort üléseket kínál.

A fotelre emlékeztető, vezetőoldalon állítható deréktámasszal ellátott, különleges mintájú steppelt ülések mind ránézésre, mind a testtartás szempontjából fokozott kényelmet nyújtanak. A tekintélyes méretű ülések magassága is állítható.

– A kárpitozás alatti vastagabb szivacsrétegnek köszönhetően (2 mm helyett 15 mm) első lépésben az ülőlap puhaságát és rugalmasságát tapasztalhatjuk meg.

– Hosszú távon pedig kiváló szolgálatot tesz és nagyobb menetkényelmet biztosít az ülések közepébe beépített deréktámasz.

Az ügyfelekre hallgatva az új C3 mostantól egyébként vezetőoldali könyöktámasszal is rendelkezik, ami napi szinten biztosít nagyobb kényelmet (ÚJDONSÁG, az opciós belső hangulatok esetén áll rendelkezésre).

FÜRGESÉG ÉS LEGÚJABB GENERÁCIÓS MOTOROK

10,7 m-es fordulókörével az új Citroën C3 különösen mozgékony, 3,99 méteres hosszával pedig a városi közlekedéshez ideálisan kompakt méretű. Öt ajtóval rendelkezik és öt férőhelyet kínál, így minden körülmények között praktikus. Azzal, hogy városban és országúton is élvezet vezetni, az új C3 rövidebb és hosszabb utakra is tökéletesen alkalmas, mindegy, hogy csak az edzésre kell elvinni a srácokat vagy hétvégi kiruccanást tervez a barátaival.

Az új C3 kínálatában az Euro 6 szabványnak megfelelő, jó teljesítményű, hatékony és takarékos legújabb generációs motorokat találunk:

– háromhengeres PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) és 110 (PureTech 110 S&S BVM6) benzinmotor,

– vagy BlueHDi 100 dízelmotor (BlueHDi 100 S&S BVM5).

A még gördülékenyebb és nyugodtabb vezetés érdekében az új C3-hoz EAT6 automata sebességváltó is rendelhető (PureTech 110 S&S EAT6).

Az új Citroën C3 forgalmazása várhatóan 2020. júniusban kezdődik.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

Hosszúság: 3,99 m

Szélesség: 1,75 m

Magasság: 1,47 m

Tengelytáv: 2,54 m

Csomagtartó: 300 l

A további részletekről az alábbi elérhetőségen érdeklődhet:

Citroën Autószalon

Értékesítés (új, használt autók):
telefon: 52/503-510
fax: 52/503-511
e-mail: ertekesites@citroenorban.hu