Új Citroën ë-Jumpy – a mindentudó ëlektromos furgon

Új Citroën ë-Jumpy – a mindentudó ëlektromos furgon

Új Citroën ë-Jumpy - a mindentudó ëlektromos furgon

„Inspired By Pro” modellválaszték: teljes mellszélességgel a villamosítás mellett

Hogy a Citroën a haszongépjármű-piac egyik meghatározó szereplője, nem szorul bizonyításra. Elég, ha az autógyártás történetének olyan mérföldköveire gondolunk, mint a teljesen egyedi 2CV furgon, a Type H, a C15 vagy a Berlingo. Ezt a teljesítményt olyan karakteres modellekkel sikerült elérnie, melyek – az új Berlingo furgonváltozatától a Jumpy-n át a Jumperig – praktikus koncepciójukkal és kimagasló kényelmükkel hívják fel magukra a figyelmet. Az ügyfelek használati szokásait alapul vevő modellek különböző változataik révén valamennyi professzionális felhasználó igényeinek képesek megfelelni.

A Citroën 2020-ban nagyszabású offenzívába kezdett, melynek célja a márka haszongépjármű-kínálatának villamosítása. A Citroën a céges ügyfeleknek szóló elektromos kínálatát tovább bővítve 2021-re szeretné elérni, hogy minden haszongépjárműve rendelkezzen elektromos változattal. Ezt szolgálja a most bevezetésre kerülő új ë- Jumpy, majd a Jumper és a Berlingo Furgon tisztán elektromos változatai, melyek 2020 második felében, illetve 2021 folyamán várhatók. A modellválaszték a következő előnyöket nyújtja a professzionális ügyfelek számára: egyedülálló kényelem, visszafogott fenntartási költségek, a városközpontokba való szabad behajtás, valamint az egyre népszerűbb e- kereskedelem kívánalmainak való megfelelés.

Citroën ë-Jumpy: a mindentudó ëlektromos furgon

HATÓTÁV – AKKUMULÁTOROK
A PSA többféle meghajtást lehetővé tévő EMP2 platformjára épült elektromos Jumpy-hoz két különböző teljesítményű és ezáltal különböző hatótávot biztosító akkumulátor választható. A vállalkozók – autós szokásaik és pénztárcájuk függvényében – szabadon eldönthetik, hogy melyik felel meg jobban a tevékenységüknek.

• 230 km (WLTP) hatótávot biztosító, 18 modulos, 50 kWh-s akkumulátor (XS, M és XL méret esetén választható)
• 330 km (WLTP) hatótávot biztosító, 27 modulos, 75 kWh-s akkumulátor (M és XL méret esetén választható)

A kétféle hatótávval kínált ë-Jumpy tökéletesen megfelel a piaci elvárásoknak (napi átlag 300 km), és a kategória legjobb képviselőjének számít.
Az új ë-Jumpy a legfejlettebb technológiájú lítium-ion akkumulátorral van ellátva. Az EMP2 platform jóvoltából az alvázba beépített akkumulátornak köszönhetően változatlan hasznos térfogat áll rendelkezésre. Az akkumulátor a villanymotor, a fűtés és a légkondicionáló működéséhez szükséges energiáról gondoskodik. A töltöttségi szintet egy szintjelző és a tartalékszintről tájékoztató visszajelző mutatja a műszercsoporton.

HASZNOS KAPACITÁSBAN NEM ISMER KOMPROMISSZUMOT 
Az 1275 kg**-os hasznos terhelhetőség alapelvárás a szegmensben.
**Vezető nélkül értendő; az érték a választott opcióktól és felszerelésektől függ.
A vontatható teher valamennyi változaton elérheti az 1 tonnát.
A hasznos térfogat – mely a hagyományos változatéhoz hasonlóan 4,6 m3 (XS méret Moduwork nélkül) és 6,6 m3 (XL méret Moduwork kabinnal) között mozog – a piac egyik legjobbjának számít.
A kerékjáratok közti hasznos szélesség 1,25 m, így a raktérben EUR raklapok is elhelyezhetők.

TÖLTÉS
Háromféle töltési mód létezik. A töltőnyílás az ë-Jumpy bal első sárvédőjén található, maga a töltés pedig Parking üzemmódban történik.

  • Töltés hagyományos hálózatról „mode 2” kábellel (otthon, a munkahelyen vagy egy parkolóban) – hagyományos 8 A aljzatról (Franciaországban a szériafelszereltség részét képező kábellel) – megerősített 16 A aljzatról (opciós töltőegység + Green’Up csatlakozó), mellyel felére csökkenthető a töltési idő
  • Gyorsított töltés előzetesen kialakított, saját vagy nyilvános Wallbox gyorstöltőegységről „mode 3” kábellel (opciós felszerelés) – 32 A kábel – 3,7–22 kW-os Wallbox 0–100% töltésszint elérése kevesebb mint 8 óra alatt (legalább 7,4 kW-os Wallbox esetén)
  • Szupergyors töltés „mode 4” nyilvános töltőoszlopról (a töltőkábel az oszlop része) – Akár 100 kW – Az 50 kWh-s akkumulátoron 30 perc alatt, a 75 kWh-s akkumulátoron 45 perc alatt érhető el a 80%-os

Citroën ë-Jumpy: az ë-komfort fokozatú haszongépjármű

Kényelem szempontjából már a Jumpy hagyományos változata is etalonnak számított, köszönhetően a maximális menetkényelmet garantáló speciális felfüggesztési beállításoknak, a biztonságot és kontrollérzetet nyújtó magas vezetési pozíciónak, a rendkívül kényelmes üléseknek, a bőséges térdtérnek és az ergonomikusan kialakított műszerfalnak.

NULLA KIBOCSÁTÁS, NULLA ZAJ, NULLA STRESSZ
– Vibráció- és zajmentes működés, nesztelen suhanás
– Az elektromos hajtás biztosította élvezetes vezetés: azonnal rendelkezésre áll a szükséges nyomaték és nincs sebességváltás, amitől egyenletes a jármű mozgása.
– Alacsony vagy nulla CO2-kibocsátású zónákba is szabadon be lehet hajtani, így a kisiparosok és/vagy szállítócégek ügyfeleik közvetlen közelében maradhatnak.

FELFÜGGESZTÉS
– Az ë-Jumpy a maximális kényelem érdekében változó merevségű rugókkal és a terhelés függvényében
változó csillapítású lengéscsillapítókkal van ellátva. Az utóbbi egy passzív rendszer, ahol a gépjármű hasmagasságának függvényében módosul a lengéscsillapítás.
– A futóművek precíz irányítást és rendkívül jó csillapítást biztosítanak. Az ë-Jumpy elöl stabilizátorrúddal
kiegészülő, megerősített pszeudo-McPherson típusú futóművel, hátul ferde háromszög-lengőkaros futóművel rendelkezik, így hasznos terhelhetősége az 1275 kg-ot is elérheti.

Az új ë-Jumpy 2020 második felétől kezdődően érkezik a kereskedésekbe (Magyarországon 2021-től várható). A modellt az év végén a Jumper, jövőre pedig a Berlingo Furgon tisztán elektromos változatának bemutatkozása követi eleinte a nyugat-európai piacokon. Így 2021-től a hatékony belső égésű motorokkal szerelt hagyományos változatok mellett a Citroën valamennyi haszongépjárműve rendelkezik majd elektromos változattal is.

További információkért érdeklődjön nálunk!
telefon: 52/503-510
fax: 52/503-511
e-mail: ertekesites@citroenorban.hu