A Volvo Cars felvázolja a jövőbeli technológiák bevezetésének ütemezését

A Volvo Cars felvázolja a jövőbeli technológiák bevezetésének ütemezését

A Volvo Cars a mai napon, a Volvo Cars Tech Moment online technológiai esemény során ismerteti a jövőbeli technológiák bevezetésének ütemezését. A Tech Moment azt mutatja be, a vállalat hogyan fog 2030-ra tisztán elektromos prémium autók gyártójává, és a gyorsan növekvő prémium elektromos piaci szegmens globális vezető szereplőjévé válni.

A svédországi Göteborg városából, élőben közvetített esemény során a vállalat első ízben ad betekintést a résztvevőknek a Volvo Cars jövőjét meghatározó technológiákba, amelyek lehetővé teszik, hogy a vállalat összes új generációs típusa tisztán elektromos hajtáslánccal lépjen piacra. Az eseményen a Google, a Luminar, a Northvolt és az NVIDIA képviselői is részt vesznek és felszólalnak.

A Volvo Cars Tech Moment számos vitaindító előadásból és interaktív kérdezz-felelek programból áll, amelyeken keresztül olyan területek izgalmas új részleteire derül majd fény, mint a vállalat teljes körű villamosítás felé vezető útja, a házon belüli szoftverfejlesztés kiterjesztése, a számítástechnikai feladatok centralizálása, az új generációs biztonsági technológiákra vonatkozó tervek, valamint a biztonságos autonóm mobilitás megvalósítását célzó elképzelések.

Az esemény keretében a vállalat az infotainment terén alkalmazandó új megközelítéséről is beszámol, valamint bemutat egy olyan új tanulmányautót, amely a vállalat technológiai fejlesztési programját szemléltetve bepillantást enged abba, milyen formatervezési kihívásokat rejt a tisztán elektromos mobilitás kora.

„Vállalatunk 2030-ra tisztán elektromos prémium autógyártóvá alakul át, és ehhez kapcsolódóan arra készülünk, hogy 94 éves fennállásunk legkiválóbb autóit alkossuk meg.” – mondta Håkan Samuelsson vezérigazgató. „A vállalat a fejlődés izgalmas korszakát éli meg. Feltett szándékunk, hogy maradéktalanul kielégítsük ügyfeleink tisztán elektromos autók iránti, egyre erőteljesebb igényét, és ehhez igazodva élvonalbeli online kapcsolódási megoldásokat, új mércét teremtő biztonsági normákat, valamint fejlett autonóm mobilitási technológiákat kínáljunk számukra.”

A Volvo Cars a teljes körű villamosítás elkötelezett híve, és ambiciózus terveket vázolt fel új generációs, tisztán elektromos járműveivel kapcsolatosan. Olyan járműveket készül építeni, amelyek tényleges hatótávolsága több mint kétszerese lesz a jelenlegi elektromos autókénak; amelyek akkumulátora jóval gyorsabban tölthető, és amelyek olcsóbban beszerezhetők, fenntarthatók és tölthetők. A vállalat az évtized derekára 1,2 millió autó értékesítését tervezi világszerte, amelyeknek legalább 50 százaléka tisztán elektromos lesz.

Ami a vállalat pénzügyi teljesítményét illeti, a Volvo Cars ugyanekkorra 8-10 százalékos üzemi nyereséget kíván elérni. Ehhez a három nagy globális értékesítési régióban növekedő eladások és bevételek, a hatékonyabb értékesítési és forgalmazási csatornák, a társvállalatokkal ápolt szinergiák, valamint a tisztán elektromos járművek szélesebb választéka egyaránt hozzá fog járulni. Szintén a jövedelmezőséget hivatott javítani, hogy az évtized közepére kiegyenlítődik az elektromos és belső égésű motorral hajtott modellek bruttó haszonkulcsa.

Azzal párhuzamosan, hogy típusaiban az NVIDIA élvonalbeli technológiáit alkalmazó számítástechnikai folyamatokra vált át, a Volvo Cars házon belülre költözteti szoftverfejlesztési tevékenységeit, és lerövidíti a termékciklusokat, igazodva azon trendhez, hogy a szoftver egyre inkább megkülönböztető szerephez jut a jövő járműveiben, és a jövedelmező növekedés hajtórugójává válik.

Ez a megközelítés az autóiparban hosszú ideje uralkodó, statikus fejlesztési szemlélettől homlokegyenest eltérő módon lehetővé teszi a Volvo Cars számára, hogy még rugalmasabban, még gyorsabban fejlessze termékeit, és rövid átfutási idővel bocsásson piacra új szolgáltatásokat, technológiákat és szoftvereket – mindezt vezeték nélküli frissítések formájában.

A Volvo Cars az autóipari biztonság vezető globális szakértője, és ezzel összhangban a következő generációs Volvo modellek ismét új mércét állítanak a biztonság terén. A Volvo leendő típusait felszereli az autonóm mobilitás megvalósításához szükséges hardverrel: alapfelszerelésként kínálja a Luminar által fejlesztett LiDAR szenzorokat, miközben a valós idejű adatokban rejlő lehetőségeket megragadva folyamatosan fejleszteni kívánja leendő típusainak biztonsági színvonalát.

A Volvo Cars emellett folytatja együttműködését a Google-lal, új szintre emelve piacvezető infotainment és online kapcsolódási szolgáltatásaikat. Az ennek nyomán megvalósuló új infotainment rendszer egyszerű, örömteli és biztonságos felhasználói élményt nyújt, miközben a Volvo Cars és a Google ökoszisztémájába egyaránt tökéletesen illeszkedik.

Az ezen a linken keresztül elérhető Volvo Cars Tech Moment eseményen további tájékoztatást kaphat ezekről, valamint egyéb kezdeményezésekről. Figyelem: kizárólag előre regisztrált résztvevők tehetnek fel kérdéseket az esemény során. Ha kérdezni szeretne, akkor a regisztráció miatt  vegyefel a kapcsolatot helyi Volvo PR kapcsolattartójával.

A jelen sajtóközleményben említett jellemzők és tények a Volvo Cars nemzetközi modellkínálatára vonatkoznak. Az ismertetett jellemzők és funkciók nem feltétlenül képezik az alapfelszerelés részét. A gépjárművek műszaki jellemzői országonként eltérőek lehetnek, azok előzetes bejelentés nélkül változhatnak.