A Volvo Cars kibővíti Google alapú infotainment rendszerrel szerelt típusainak kínálatát

A Volvo Cars kibővíti Google alapú infotainment rendszerrel szerelt típusainak kínálatát

A Volvo Cars modellkínálatának átfogó megújítása kapcsán újabb típusokban: az XC60 szabadidőjárműben, az S90 szedánban, valamint a V90 és V90 Cross Country kombikban* is bevezeti új Android alapú infotainment rendszerét.

A Google-lel közösen kifejlesztett rendszer újraértelmezi a fedélzeti szórakoztató és tájékoztató rendszerek fogalmát; felhasználóbarát kezelőfelületet és egyedülálló kapcsolódási szolgáltatásokat kínál.

A Volvo Car Group az első olyan vállalat, amely a Google-lel együttműködésben Android alapú, integrált Google alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínáló infotainment rendszert fejlesztett ki; ezt a rendszert elsőként a tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge modell kapta meg.

Annak érdekében, hogy a rendszer az okostelefonoktól megszokott felhasználói élményt kínálja, az autóvezetés adottságaihoz és a kéz nélküli használat követelményéhez igazítva, a Volvo Cars bevezeti a Digitális szolgáltatások csomagot. Ez minden olyan Volvo típushoz elérhető lesz, amelyet integrált Google alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal* felvértezett, Android alapú infotainment rendszerrel szerelnek fel.

A Digitális szolgáltatások csomag hozzáférést biztosít a Google alkalmazásokhoz és szolgáltatásokhoz**, tartalmazza a Volvo On Call alkalmazást és a vezeték nélküli okostelefon-töltőt, továbbá magában foglalja a szolgáltatások működtetéséhez szükséges adatkapcsolatot***.

Az Android alapú rendszer funkcionalitását kiterjesztő Google alkalmazások és szolgáltatások között megtalálható a hang alapon használható Google Asszisztens, a kategória legjobb navigációs élményét nyújtó Google Térkép, valamint a Google Play áruház, amely kifejezetten autós használatra fejlesztett alkalmazások széles köréhez biztosít hozzáférést.

A Google Asszisztens lehetővé teszi, hogy a vezető szóbeli utasításokkal vezéreljen különböző funkciókat, és eközben teljes mértékben a forgalomra és az útra összpontosítson. A kormány elengedése nélkül szabályozhatja a hőmérsékletet, állíthat be navigációs úti célt, játszhat le zeneszámokat vagy podcastokat, illetve küldhet szöveges üzeneteket.

A Google Play áruházon keresztül kifejezetten autós használatra optimalizált és átalakított zenei és médialejátszó alkalmazások érhetők el, míg a Google Térkép mindig friss térkép- és forgalmi adatokkal szolgál.

Az új infotainment rendszer mellett az említett modellek a Volvo legújabb fejlett vezetőtámogató rendszerét (ADAS) is megkapják. Ez a modern, méretezhető aktív biztonsági rendszer radarok, kamerák és ultrahangos érzékelők egész seregét alkalmazza.

A modellkínálatot érintő egyéb módosítások sorában említést érdemelnek az új karosszériaszínek és kárpit opciók, valamint a 60-as modellcsalád összes tagjához rendelhető, teljesen bőrmentes utastér. Ez utóbbi az XC40 Recharge szabadidőjárműhöz is elérhető.

A Volvo azt követően újítja meg portfolióját, hogy bejelentette: tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge típusa a jövőben kizárólag online felületen keresztül lesz megrendelhető, összhangban a Volvo Cars új kereskedelmi stratégiájával.

Ennek a frissen meghirdetett stratégiának a keretében a Volvo Cars 2030-ra teljes mértékben elektromos hajtásláncra állítja át összes típusát, és ezek az elektromos járművek kizárólag az interneten keresztül lesznek megvásárolhatók. A Volvo jelentős beruházásokkal fejleszti online értékesítési csatornáit, hogy ügyfelei minél kényelmesebb, praktikusabb és egyszerűbb módon vásárolhassák meg a márka prémium elektromos típusait.

A tisztán elektromos XC40 – majd később a most bemutatott C40 Recharge is – a vállalat elsődleges online értékesítési felületén, a volvocars.com weboldalon keresztül lesz elérhető. Ezzel összefüggésben a weboldal maga is megújul: leegyszerűsített vásárlási folyamat, átlátható árképzés, valamint a rövidebb szállítási idők érdekében előre konfigurált autók széles választéka várja itt a látogatókat.

 

• * A 2022. modellévtől kezdődően

• ** A Digitális szolgáltatások csomagban benne foglalt funkciók és szolgáltatások köre piaci régiónként eltérő lehet.

• *** Piactól függően. További részletek a fenti linken.

• A Google, az Android és az Google Play a Google LLC bejegyzett védjegyei.