A Volvo Cars új mércét állít az autóiparban

A Volvo Cars új mércét állít az autóiparban

A Volvo Cars új mércét állít az autóiparban, mint az egyetlen olyan autógyártó, amelynek összes típusa elnyerte az IIHS Top Safety Pick Plus minősítést.

A tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge elnyerte az észak-amerikai közlekedés-biztonsági biztosító intézet (IIHS) Top Safety Pick+ (‘Legbiztonságabb autó +’) minősítését. Ezzel az új eredménnyel a Volvo Cars a piacon elsőként büszkélkedhet azzal, hogy modellkínálatának összes tagja a legmagasabb szintű TSP+ biztonsági minősítéssel rendelkezik.

A Volvo XC40 Recharge az első tisztán elektromos hajtású kompakt szabadidőjármű, amely ilyen magas szintű biztonsági teljesítményt nyújtott az IIHS tesztjén, és ezzel tovább erősítette azt a rekordot, amelyet az előző hónapban állított fel a Volvo: a TSP+ minősítés 2013-as bevezetése óta egyetlen autógyártó sem érdemelt ki ilyen nagy számú TSP+ minősítést egyetlen évben.
Az IIHS azokat a modelleket tünteti ki a TSP+ címmel, amelyek a létező legmagasabb szintű biztonságot kínálják. A Volvo Cars februárban kilenc, márciusban öt, áprilisban pedig további egy TSP+ minősítést szerzett, ezzel 2021 során máris tizenöt tanúsítványt tudhat a magáénak.
A Volvo Cars azzal emelkedik ki az autógyártók mezőnyéből, hogy típusainak biztonsági színvonalára kiemelkedő hangsúlyt fektetve olyan védelmi rendszereket kínál alapfelszerelésként, mint az automatikus vészfékezéssel kombinált ráfutásra figyelmeztető rendszer, amely fejlett gyalogos- és kerékpárosvédelmi ütközéselkerülő funkcióval is bír.
„Karosszériatípustól, hajtáslánctól és felszereltségtől függetlenül minden Volvo innovatív biztonsági rendszereket alkalmazva nyújtja a legmagasabb szintű biztonsági teljesítményt.” – mondta Anders Gustafsson, a Volvo Car USA elnök-vezérigazgatója. „Büszkék vagyunk, hogy ezt az IIHS is elismerte, és minden jelenleg gyártott típusunknak a legmagasabb szintű Top Safety Pick Plus minősítést adományozta. Egyetlen más autógyártó sem rendelkezik olyan modellkínálattal, amelynek minden egyes tagja elérné ezt a magas szintet.”
A tisztán elektromos Volvo XC40 Recharge előtt a következő típusok nyerték el a TSP+ minősítést.
Az alábbi, 2020 szeptembere után gyártott modellek 2021. március 31-vel nyerték el az IIHS TOP SAFETY PICK PLUS díját:
• Volvo S90
• Volvo S90 Recharge
• Volvo V90
• Volvo V90 Cross Country

A következő modell 2021. március 31-vel nyerte el az IIHS TOP SAFETY PICK PLUS díját:
• Volvo V60 Cross Country

Az itt felsorolt típusok pedig 2021 februárjában kapták meg a TOP SAFETY PICK PLUS minősítést:
• Volvo S60
• Volvo S60 Recharge
• Volvo V60
• Volvo V60 Recharge
• Volvo XC40
• Volvo XC60
• Volvo XC60 Recharge
• Volvo XC90
• Volvo XC90 Recharge

A vállalat célkitűzése, hogy 2020-ra nullára csökkentse az új Volvo gépkocsiban súlyos vagy halálos balesetet szenvedő utasok számát. A Volvo folyamatosan új, innovatív biztonsági funkciókkal szereli fel típusait. Ide sorolható az új modellekben bevezetett végsebesség-korlátozás, az útelhagyás miatt bekövetkező sérüléseket megelőző rendszer, vagy azok a vadonatúj biztonsági szenzorok, amelyek a Volvo XC40 Recharge fedélzetén debütáltak,

A Volvo Car Group 2020-ban


A 2020. pénzügyi évben a Volvo Car Group üzemi eredménye 8,5 milliárd svéd korona volt (2019-ben: 14,3 mrd svéd korona).  Az időszak árbevétele összesen 262.8 milliárd svéd koronát tett ki (2019: 274,1 mrd svéd korona). A 2020-as naptári év egészében a márka globális eladásai elérték a 661 713 darabot, ez 6,2 százalékos visszaesést jelent a 2019-es évhez képest.

A Volvo Car Group: céginformációk

A Volvo Cars vállalatot 1927-ben alapították. Ma az egyik legismertebb és legelismertebb autómárka a világon, amely 2020-ban 661 713 autót értékesített a világ mintegy 100 országában. A Volvo Cars 2010 óta a Zhejiang (Csöcsiang) Geely Holding tulajdonában áll.

2020-ban a Volvo Cars átlagosan mintegy 40 000 (2019: 41 500) alkalmazottat foglalkoztatott teljes munkaidőben. A Volvo Cars székhelye a svédországi Göteborgban található; a termékfejlesztés, a marketing és az adminisztratív funkciók döntően ugyanitt működnek. A vállalat Ázsiában és a Csendes-óceáni térségben sanghaji központtal működik. A cég fontosabb autógyártó üzemei Göteborgban (Svédország), Gentben (Belgium), Dél-Karolinában (USA), valamint Csengtuban és Tacsingban (Kína) működnek. A motorokat Skövdében (Svédország) és Csangcsiakuban (Kína) gyártják. míg a karosszéria-elemeket Olofströmben (Svédország) állítják elő.

Új vállalati filozófiájával összhangban a Volvo Cars arra törekszik, hogy személyes, fenntartható és biztonságos módon biztosíthassa ügyfeleinek a Mozgás Szabadságát. Ezt a szemléletet tükrözi a vállalat számos üzleti célkitűzése is: a tervek szerint az évtized derekára világszerte eladott járműveinek 50 százaléka tisztán elektromos üzemű lesz, illetve ötmillió közvetlen ügyfélkapcsolatot kíván kiépíteni. A Volvo Cars szintén elhivatottan törekszik szénlábnyomának folyamatos csökkentésére; a vállalat 2040-re el kívánja érni a teljes körű klímasemlegességet.

A jelen sajtóközleményben említett jellemzők és tények a Volvo Cars nemzetközi modellkínálatára vonatkoznak. Az ismertetett jellemzők és funkciók nem feltétlenül képezik az alapfelszerelés részét. A gépjárművek műszaki jellemzői országonként eltérőek lehetnek, azok előzetes bejelentés nélkül változhatnak.