Az új PEUGEOT e-EXPERT lett 2021-ben az Év Nemzetközi Kisteherautója.

Az új PEUGEOT e-EXPERT lett 2021-ben az Év Nemzetközi Kisteherautója.

Az új PEUGEOT e-EXPERT lett 2021-ben az Év Nemzetközi Kisteherautója.

A díj méltó elismerése a PEUGEOT központi stratégiájának, mely a márka elektrifikációját tűzte ki célul, és méltó elismerése az azt végrehajtó elkötelezett szakembergárdának. Az eredményt 2020. december 17-én hirdették ki.
Az új PEUGEOT e-EXPERT a hatodik olyan PEUGEOT teherautó, melyet kitüntetnek a nagy presztízsű Van of The Year díjjal, melyet 1992-ben alapítottak.
Az új PEUGEOT e-EXPERT mindenféle szituációban helytáll, köszönhetően a mindennapokat megkönnyítő belső kialakításnak, az alkalmazott legmodernebb technológiáknak és az előkelő stílusnak.
Mivel a 100%-ban elektromos hajtásának köszönhetően bejutást enged a korlátozott behajtási zónákba és belső városrészekbe is, így az új PEUGEOT e-EXPERT egy piaci rést tölt be a kompakt furgonok között.

A „power of choice” – azaz „szabad választás” stratégia jegyében született új PEUGEOT e-EXPERT:

 • Kétfajta, akár 330 km-es hatótávolságot is kínál a WLTP ciklus szerint
 • 3 féle hosszúságban elérhető (L1: kompakt, L2: standard, L3: long)
 • Akár 1275 Kg hasznos terhelhetőséget és 1000 Kg vontatókapacitást is megenged
 • A belső égésű változatéval megegyező, akár 6,6 m³-es rakteret kínál

Ezen felül a hagyományos, belső égésű motorral szerelt PEUGEOT Expert valamennyi előnyét is megőrizte, mindezt zéró helyi károsanyag kibocsátás mellett.

IVOTY :

A rövidítés mögött az „Év Nemzetközi Kisteherautója / International Van of the Year” megnevezés áll, tulajdonképpen a legnevesebb díj, melyet egy kisteherautónak odaítélhetnek. A nyertest minden évben egy 25 tagú, szakújságírókból álló nemzetközi (Európa, Oroszország, Törökország) zsűri választja ki, melynek tagjai 25 szakmai folyóiratot képviselnek.
A nyertes jármű egy éven keresztül viselheti karosszériáján az Év Kisteherautója díj logóját. Az idei díj jól tükrözi a PEUGEOT e-EXPERT projekten dolgozó szakembergárda elkötelezettségét. A PEUGEOT márka idén már hatodik alkalommal nyeri el az 1992-ben alapított díjat.

Erőteljes és egyedi stílus, új generációs PEUGEOT e-Van:

Hűen a márka által meghirdetett „power of choice”, azaz „szabad választás” koncepcióhoz, az új PEUGEOT e-EXPERT is megőrzi a belső égésű változatok izmos, robusztus és minőséget sugárzó stílusát, néhány apró megkülönböztető elemmel kiegészítve:

Kívülről:

 • Dikroikus oroszlán embléma elöl és hátul, mely változtatja a színárnyalatát attól függően, hogy milyen szögből nézzük
 • Elektromos töltőnyílás a bal első kerékdob felett
 • Módosított első hűtőmaszk
 • e-Expert monogram hátul

Belülről:

 • Módosított analóg műszeregység az elektromos üzemhez igazított színes LCD kijelzővel
 • Módosított grafikai megjelenítés a központi kijelzőn, mely TomTom 3D Trafic navigáció jelenléte esetén informál az elérhető
 • töltőpontokról és az autó hatósugaráról is, a töltöttség függvényében
 • Új vezérlőelem a menetmód választó számára: „e-Toggle” billentyű (az automata váltó karja helyett)
 • Vezetési mód választó gomb, az alábbi üzemmódokkal
  • Eco (60 kW, 190 Nm): a legnagyobb hatótáv érdekében
  • Normal (80 kW, 210 nm): optimális beállítás a mindennapos használathoz
  • Power (100 kW, 260 Nm): súlyos rakomány szállítására optimalizált üzemmód
 • Elektromos kézifék

A vezetés élménye és a mindennapi praktikum: az új generációs e-Van erényei

Az új PEUGEOT e-EXPERT ötvözi a kompakt külső és a maximális belső helykihasználás nyújtotta előnyöket, köszönhetően a padlólemez alatt elhelyezett akkumulátoroknak, melyek nem vesznek el helyet a raktérből. Ez a felépítés fokozza a karosszéria merevségét is, így még a belső égésű változatoknál is kellemesebb és élvezetesebb vezetési élményt kínál, melyhez az optimális súlyelosztás is hozzájárul. Az új PEUGEOT e-EXPERT vezetője minden helyzetben könnyedén irányíthatja az autót, köszönhetően az elektromos változathoz optimalizált szervokormánynak, a mindössze 11,3 méteres fordulókörnek (kompakt változat) és az 1,9 méter alatti magasságnak (változattól függően) mely lehetővé teszi a behajtást a legtöbb mélygarázsba is. Az új PEUGEOT e-EXPERT azonos méretvariánsokban elérhető, mint a belső égésű változat, így széleskörű igényeknek is meg tud felelni:

 • Furgon (3 féle hossz : Compact 4,6 m (L1), Standard 4,95 m (L2) és Hosszú 5,30 m(L3)),
 • Dupla kabin (5 vagy 6 üléssel fix vagy behajtható ülésekkel – csak bizonyos piacokon elérhető),
 • Padlólemez kabin (felépítményezési célokra – csak bizonyos piacokon elérhető).

A modularitás továbbra is referenciaértékű a kategóriában a 3 személyes Moduwork üléspadnak köszönhetően, mely a szélső ülés lehajtásával hosszú tárgyak szállítását is lehetővé teszi a válaszfalon kialakított csapóajtónak köszönhetően.
A vontatási képesség változatlan, akár 1000 Kg vontatására is lehetőség van.
A rakodótér térfogata akár 6,6 m³ is lehet, pontosan annyi mint a belső égésű változat esetén, a hasznos terhelhetőség pedig 1275 kg-ig terjed az elektromos változat esetén.

100%-ban elektromos technológia, hatékony új generációs e-Van:

Az eleve többféle meghajtásra tervezett moduláris EMP2 (Efficient Modular Platform) padlólemezre alapozva az új PEUGEOT e-EXPERT egy 100 kW teljesítménnyel és 260 Nm nyomatékkal rendelkező 100%-ban elektromos hajtásláncot kínál. A teljes nyomaték már a legalacsonyabb fordulaton, induláskor rendelkezésre áll és azonnali, zaj és vibrációmentes gyorsítást kínál, sebességváltások, kellemetlen szagú kipufogógázok és természetesen CO2 kibocsátás nélkül. Az új PEUGEOT e-EXPERT az első olyan elektromos PEUGEOT, mely kétféle hatótávolsággal elérhető: a felhasználói igényektől függően választható 50 kWh és 75 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátorral egyaránt

Az 50 kWh kapacitású akkumulátorral elérhető változatok (Compact, Standard és Hosszú) akár 230 km hatótávolságot is lehetővé tesznek a WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) protokoll szerint. A Standard és a Hosszú változatok nagyobb, 75 kWh kapacitású akkumulátorral is felszerelhetők, mely akár 330 Km-es hatótáv elérését is lehetővé teszi a WLTP szabvány szerint. Kétfajta fedélzeti töltő is rendelkezésre áll, szériában egyfázisú 7,4 kW-os töltővel szerelik az autót, opcionálisan pedig 11 kW-os, háromfázisú töltő is elérhető, a felhasználói töltési igényeknek megfelelően. A töltési idők az alábbiak szerint alakulnak:

 • Bármilyen szokványos háztartási aljzatról (8A) a teljes töltési idő 31 óra (50 kWh akku) vagy 47 óra (75 kWh akku)
 • Megerősített hálózati aljzatról (16A) a teljes töltési idő 15 óra (50 kWh akku) vagy 23 óra (75 kWh akku)
 • 7,4 kW-os, egyfázisú Wall Box használatával 7,5 óra (50 kWh akku) vagy 11 óra 20 perc (75 kWh akku) a teljes töltés
 • 11 kW-os, három fázisú Wall Box és fedélzeti töltő használatával 5 óra (50 kWh akku) vagy 7,5 óra (75 kWh akku) a teljes töltési idő
 • Nyilvános töltőállomások esetén az akku aktív hűtése lehetővé teszi akár 100 kW teljesítményű töltők használatát is, melyek segítségével 30 perc alatt (50 kWh), illetve 45 perc alatt (75 kWh) 80%-ig tölthető az akkumulátor

A Peugeot elektromos ökoszisztéma: Az energetikai átállás megkönnyítésére a PEUGEOT márka komplett rendszert kínál ügyfeleinek és folyamatosan fejleszti szolgáltatásait (az egyes szolgáltatások elérhetősége országonként változó)

A PEUGEOT Easy Charge megkönnyíti ügyfeleink hozzáférését a töltési lehetőségekhez:

 • Szakmai segítség és kedvezményes ajánlat az otthoni Wallbox telepítéséhez
 • Hozzáférés 190 000 nyilvános töltőponthoz Európa-szerte, egy speciális töltőkártya segítségével A PEUGEOT Easy Move biztosítja ügyfeleink maximális mobilitását:
  • A hosszabb távú utak tervezését megkönnyítő „Trip Planner” eszközzel, mely mobiltelefonról is elérhető a „Free2move” szolgáltatások keretében
  • Előfizetéses autóbérlési lehetőség, az ügyfél igényeire szabva, a „Mobility Pass” segítségével
 • A PEUGEOT Easy care program biztosítja ügyfeleink számára:
  • Az elektromos autózás megismerését célzó digitális bemutató anyagokat
  • Assistance szolgáltatást, kifejezetten az elektromos járművekre szabva
  • 8 év vagy 160.000 kilométer garanciát az akkumulátorra a töltőkapacitás 70%-áig, melyet minden időszakos szerviz kapcsán egy hivatalos igazolással is megerősítenek, megkönnyítve az újraértékesítést

A töltés bármikor előre időzíthető a fedélzeti rendszer képernyőjéről vagy okostelefonról a My Peugeot alkalmazás segítségével (változattól függően). A rendszer megengedi a töltés indítását vagy leállítását, előre programozását, illetve az aktuális töltési állapot ellenőrzését online módon.

Az új PEUGEOT e-EXPERT széles kínálata valamennyi ügyféligénynek igyekszik megfelelni a háromféle hossznak és a kétféle akkukapacitásnak köszönhetően. Alapfelszereltsége eleve gazdag és minden változathoz elérhetők a legkorszerűbb vezetéstámogató és kényelmi extrák. Az új PEUGEOT e-EXPERT európai forgalmazása 2020. novemberétől indult. Magyarországon 2020. december végétől lesz lehetőség előrendelések felvételére. A gyártás a franciaországi Valenciennes-ben történik, a gyártás felfuttatása folyamatban van, annak érdekében hogy a márka meg tudjon felelni az elektromos kisteherautók iránti egyre nagyobb érdeklődésnek.