Minden tisztán elektromos Volvo modell Recharge abroncsokkal kerül forgalomba

Minden tisztán elektromos Volvo modell Recharge abroncsokkal kerül forgalomba

Az abroncsszerelési hagyományokkal szakítva a Volvo Cars Észak- és Közép-Európában – így Magyarországon is –  alapfelszerelésként négyévszakos Recharge abroncsokkal látja el tisztán elektromos típusait.

A nyári és téli abroncsok által kiszolgált időjárási és útviszonyoknál változatosabb körülmények között biztonságos vezethetőséget kínáló, egész évben használható abroncsok révén a Volvo Cars tovább egyszerűsíti az ügyfelek életét – hiszen feleslegessé teszi a téli és nyári abroncsok évente kétszer esedékes cseréjét –, miközben a CO2-kibocsátást is mérsékli.

A Recharge az első olyan négyévszakos abroncstípus, amely ’A’ energiahatékonysági besorolást kapott. Az innováció összhangban áll a vállalat azon törekvésével, hogy az autóiparnak példát mutatva innovatív termékek minél szélesebb körét kínálja ügyfeleinek.

A Recharge abroncsok alkalmazásával a téli abroncsokhoz* viszonyítva akár 8 százalékkal csökkenthető a tisztán elektromos Volvo XC40 energiafogyasztása, valamint növelhető a modell átlagos hatótávolsága.

Amint az ügyfelek egyre nagyobb számban alkalmazzák ugyanazt az abroncsot egész évben, mérsékelhető az alumínium ötvözet keréktárcsák gyártása, ami további kedvező környezeti hatással jár.

„Az elektromos járművek esetén fontosabb a gördülési ellenállás alacsonyan tartása, mint a belső égésű motorral szerelt gépkocsik esetében, mivel az nagyobb mértékben befolyásolja az előbbiek energiafogyasztását és hatótávolságát.” – árulta el Gisela Blomkvist, a Volvo Cars fenntarthatósági központjának a vezetője. „Ezek a jellemzők rendszerint a nyári abroncsok sajátjai, ugyanakkor a Recharge abroncsokkal a téli hónapokra is kiterjeszthetők ezek az ügyfelek és a környezet számára egyaránt nyilvánvaló előnyök.”

Európa számos térségében nem feltétlenül a hagyományos téli és nyári abroncs-kombináció jelenti a legbiztonságosabb megoldást az uralkodó időjárási és útviszonyok között.

A Volvo Cars biztonsági szakértői vizsgálataik során arra a következtetésre jutottak, hogy 0°C körüli hőmérsékleten, száraz vagy nedves úton sem a nyári, sem a téli abroncsok nem biztosítanak optimális biztonságot. Ilyen körülmények között a Recharge abroncsokkal közlekedhetünk a legbiztonságosabban.

A kifejezetten a Volvo Recharge termékcsaládja számára kifejlesztett Recharge abroncsok optimális, kiegyensúlyozott biztonsági teljesítményt nyújtanak az év tizenkét hónapjában, és kiválóan helyt állnak gyakran változó időjárási és útviszonyok esetén.

„Egy tökéletes világban minden reggel kipillantanánk az ablakon, meghallgatnánk az időjárás-előrejelzést, majd az így szerzett információk alapján felszerelnénk autónkra az adott napra tökéletes gumiabroncsot, mielőtt elindulunk otthonról.” – mondta Jan Ivarsson, a Volvo Cars biztonsági központjának szakértője. „Ez persze senkitől sem elvárható. A Volvo Cars ezért hozta forgalomba a Recharge abroncsokat, mint a lehető legkiegyensúlyozottabb alternatívát, amellyel ügyfeleink egész évben biztonságosan közlekedhetnek.”

Nem biztos persze, hogy minden ügyfél számára a Recharge abroncsok jelentik az optimális megoldást. Az olyan térségekben élő ügyfelek számára, ahol a tél kemény, az utakat pedig gyakran borítja hó vagy jég – vagy azok számára, akik gyakran utaznak ilyen régiókba – változatlanul a hagyományos vagy szöges téli abroncsok jelentik a legbiztonságosabb megoldást. Ezek az abroncsok opcióként továbbra is elérhetők maradnak.
• * A tisztán elektromos XC40 Recharge modell elektromosenergia-felhasználásból fakadó CO2-kibocsátása 92-ről 84 g/km-re csökkenthető (EU28 országok átlagában), amennyiben C energiaosztályú EU/Skandináv téli abroncsok helyett Recharge abroncsokkal szerelik azt fel.

• A Recharge abroncsok az alábbi piacokon képezik majd a tisztán elektromos Volvo gépkocsik alapfelszerelésének részét: Ausztria, Belgium, Cseh Köztársaság, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Hollandia, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Moldova, Németország, Norvégia, Svájc, Svédország, Szlovákia és Ukrajna.

• A fenti országokban jelenleg a nyári abroncs a tisztán elektromos XC40 Recharge gyári szerelésű szériatartozéka.